ENSHADOER Store / say architects

ENSHADOER Store / say architects

© Minjie Wang© Minjie WangThe wooden staircase leading to the 2nd floor exhibition space.  Image © Minjie Wang© Minjie Wang+ 26


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    174 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2021


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project

    Manufacturers: 佛山市铝丽装饰材料有限公司, 安平县奇硕金属丝网制品有限公司, 浙江祥捷绿建科技有限公司

© Minjie Wang
© Minjie Wang

A fresh take on a 10-decade-old building. Founded in 2012, ENSHADOER® is a functional clothing brand that was inspired early on by the country’s fixed-gear cycling sport, according to architects who were commissioned to design the first offline store located on Nanyu Street in Hangzhou. . Review the past decade, a developing golden era for the brand and the city of Hangzhou. say introduces the industrial materials used in the construction of the city and initiates a conversation through time between the brand and the site.

© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Explore the Hangzhou interface. When ENSHADOER was initially established, it focused on fixed gear cycling sport riding suits. The fixed gear bicycle has a one way pedal, the wheels and pedals are always in a fixed state, the city postmen used them for delivery in the old days. Subsequently, it became a fashionable sport for young people. dire pioneered the concept of biking around town. Say selected common but unmemorable building materials from the city texture, including concrete, channel glass, perforated aluminum plate, diamond-shaped aluminum mesh, etc., and glued them together in a attractive facade.

© Minjie Wang
© Minjie Wang

The prominent architecture is a two-storey building. The first floor is for coffee and clothing exhibitions, and the second floor is a multi-functional exhibition space to cope with the brand’s demand to use the store offline. The facades correspond to each functional program with light transmission.

© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Balance over time. dire has kept the wooden structure of the original architecture, which has been repolished and painted. Unidirectional natural lighting reveals the beauty of texture. say used 36 aluminum honeycomb plates as suspended ceiling between beam positions. Lighting, firefighting, and HVAC equipment hide above the transparent drop ceiling. The light spreads uniformly in the exhibition hall by diffuse reflection. He seeks a kind of balance between modernity and tradition.

© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Display system ‘ Twelve. ‘A fixed gear bicycle has 19 joint parts. Each modularized piece has powerful compatibility, which greatly increases the possibility of refitting, while the brand’s designed details on the suit all demonstrate its pursuit of functionality. let’s say customized a set of “twelve” exhibition system for the brand, which covers the functions of hanging, object placement, exhibition, lamp, etc., depending on the property of the product. The system is simply composed of 12 parts available in the mold. Their intercombination could form tens of thousands of variable exposure pathways. Some parts could also be used as the cantilever arms of the coffee bar at the same time.

The space under the stairs serves as a dressing room.  Image © Minjie Wang
The space under the stairs serves as a dressing room. Image © Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang
© Minjie Wang

Coexist. say retained the original structure as much as possible. It is open, and like a mini-square, the group of projector modules hidden in the wooden frame could also face different activities. The back is a modular showcase made of an industrial aluminum profile. The outer side serves as a functional showcase for the hidden light belts while the inner side encloses storage space. The materials from the modernization process have formed a mutual symbiotic relationship with the old building. South Song Imperial Street has always been a crucial commercial street for Hangzhou, the facade of buildings along the streets reflect the changing culture over the centuries. say wanting to refresh the commercial atmosphere of the street with a touch of story-telling.

The wooden staircase leading to the 2nd floor exhibition space.  Image © Minjie Wang
The wooden staircase leading to the 2nd floor exhibition space. Image © Minjie Wang

Back To Top