This young couple’s Bengaluru apartment is designed for glamorous evenings

“When people think of a multifunctional house with space-saving and utilitarian elements, a glamorous or elegant image very rarely comes to mind,” this is how interior designer Jannat Vasi describes the biggest challenge. she was confronted with when creating Park Home: a one-foot apartment in Bangalore. The house, designed for a young couple, originally had four bedrooms. To accommodate the new occupants, the apartment has been reconfigured with two bedrooms and multi-functional public spaces.

The home was to be the center of the couple’s social life; the woman is a renowned yoga chef and chef who also gives classes in her home; the apartment had to meet all these needs. Thus, the living room is sizable with custom-made furniture, which opens onto a generously sized kitchen. As well as being functional, the space also presents the aesthetic ideal of the owners: young, fun and glamorous.

Bangalore Apartment: The Foyer and the Living Room

Upon entering Park Home, we are greeted in a marble clad foyer that hides plenty of storage space. A mirror niche framed in green marble by Quarry Gallery with raw edges, signals the biophilic style of the rest of the house. A simple white Ikai Asai vase rests on her mantle as a symbol of the refined elements that we will soon discover in each room.

The main feature of the living space are the lush green views. In keeping with the abundance of greenery outside, every detail of the decor around the living room echoes this view in a subtle way. “I wanted to create a room that was easy to maintain, while still being open and warm enough to welcome guests,” Vasi explains, describing the apartment’s personalized details, as well as its custom-made furniture and paneling.

While the entire floor is concrete, a marble inlay with jagged lines also serves as a visual carpet under the custom-made raw-edged carbon coffee table. A stool from Top Brass complements the golden edges of the table. Handmade pieces, sourced from artisans in Pondicherry, can be found in the corners of the room, like the marine-inspired wall plaques behind the sofa and the woven totem lamp next to the television.

A closer look at the white walls reveals a textured Ralph Lauren wallpaper that also wraps around the shutters of the TV stand. The entire room is tied together with an eye-catching tropical-inspired chandelier by Klove.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top